tisdag 30 augusti 2011

Arne

Feminism är något av det dummaste som finns. Det tror jag Arne Hegerfors håller med om. I ett nytt (tar det aldrig slut) matprogram där kändisar lagar mat åt varandra å pratar strunt (tar kändisarna aldrig slut?) förklarar Arne varför damfotboll inte är lika populärt som herrfotboll. Tjejer är helt enkelt svagare och långsammare än killar. Han säger också att SVT i alla år försökt göra damfotbollen mer populär, men utan framgång, det är helt enkelt ingen som tittar. En av deltagarna var en sådan där ensam mamma med tatueringar, hon var inte helt nöjd med Arnes kommentarer.

Varför då? Han har ju rätt! kvinnor är inte lika starka som män, detta är vetenskapligt bevisat. Nu menar jag i allmänhet, det finns t.ex. ett stort antal kvinnor som är starkare än jag, mycket starkare.

Nu hävdar Arne också att de flesta kvinnor föredrar ishockey på tv eftersom denna sport är lättare att förstå, och det är tydligen bra för kvinnor. Här är Arne helt ute och cyklar, men roligt var det.

Damfotboll är helt enkelt mindre underhållande att titta på för de allra flesta, det går långsammare, görs fler misstag, men framförallt är antalet utövare så mycket färre, vilket gör underlaget för att få fram duktiga spelare begränsat.
Damishockey är samma sak fast värre, de är relativt sett ännu sämre än herrarna.

Vad feministerna vill göra är att jämföra allt på samma villkor. De hävdar med dårars envishet att kvinnor är lika bra som män i allt. Snälla fittstim, ni har fel! Kvinnor är inte lika bra som män i allt, lika lite som att män är lika bra som kvinnor i allt. Vi är olika, det är liksom detta som är grejen. Olika är bra, ju förr ni förstår detta desto bättre. Att ett damlag skulle rå på ett herrlag i någon idrott är högst osannolikt, även om det säkert finns undantag, curlig t.ex. Curling är emellertid ingen idrott.

Absolut idrottsprestation har egentligen inget med underhållningsvärde att göra. Ett VM-lopp på 100 meter är lika underhållande när kvinnor springer som när män springer. Av den enkla anledningen att de inte tävlar mot varandra. Jeter mot Bolt hade varit helt ointressant, lika ointressant som en matematiktävling mellan Mensa och Samhall.

Vad som verkligen skiljer är utseende, kvinnor är både vackrare och fulare än män. 7-kamparna Remona Fransen och Ida Marcussen hade platsat i vilket modemagasin som helst, stavhopparen Feofanova hade platsat som monster i vilken Tobe Hooper-film som helst.

Arne, du har rätt i sak, men är lite väl gammaldags för moderna, tatuerade kvinnor som tror att man kan vara ful å dum i huvudet utan att detta får några konsekvenser. Det kan ju faktiskt finnas en anledning till att man är "Ensam" mamma

Puss på er flator, gubbslem å annat löst folk...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar