måndag 9 maj 2011

Ovan där!

Frälsningsarmén har tydligen uttalat sig om homosexuellt sex. Negativt var det visst, d.v.s. de tycker inte om det.

Tillhör man en organisation som bygger sina värderingar på bibeln, skall man inte förespråka homosexualitet, bibeln tycker nämligen att det är dåligt. Det lustiga är att folk blir förvånade, det är lite som om vi skulle bli förvånade över att medlemmarna i AIK's supporterklubb tycker illa om Djurgården.

Är det inte dags för att skriva om boken nu? En av anledningarna att jag har svårt för religiösa är just att de skrifter de säger sig tro på, inte är riktigt up to date så att säga. Det står så mycket strunt i bibeln att man mår illa, men den skrevs ju inte igår, så man kan ju ha ett visst överseende med att texten och innehållet inte är så modernt. I dagens samhälle fungerar inte regler och idéer från 2000 år sedan alltid så bra, det finns en massa saker man inte får eller skall göra enligt de som skrev eländet.
Därmed inte sagt att allt är dåligt, att man får vara ledig på påsk, jul och midsommar (eller!) är ju bra. De flesta av budorden är ju också rätt vettiga, vara snäll mot mamma, inte ljuga, inte mörda och sånt.

Det kan väl inte vara för mycket begärt att modernisera hela skiten. Ta bort allt som inte passar i modern tid, inte röra vid grisskinn på söndagar, stena bögar och äktenskapsförbrytare eller låta bli att onanera. Jag skulle vilja veta vem det är som sätter stopp för sådana initiativ, Påven? Ulf Ekman? Ma Oftedahl?
Är det kanske så att många troende tycker illa om homos och onanister, det vore ju tragiskt i så fall. Folk får naturligtvis tro och tycka vad de vill, men varför allt detta hyckleri? Tyck en sak och stå för det så blir det lättare för oss andra att förstå hur dumma ni är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar