tisdag 27 april 2010

Choklad är gott

Detta är egentligen ingen politisk blogg, men idag gör vi ett undantag. Mona Sahlin, vad har du gjort för att förtjäna detta? Du köpte ju bara lite choklad för skattebetalarnas medel.

Egentligen "lånade" du väl bara några kronor från oss, men du hade nog inte riktigt tänkt vi skulle få veta. Skall du straffas för detta för att en högerpolitiker kammar hem lite billiga skratt? Skall du, stackars Mona, behöva lida för att du begick ett litet misstag för flera år sedan?
Behöver man verkligen stå ut med detta som politiker, en samhällets tjänare, en företrädare för den grovt utnyttjade arbetarklassen?

Ja, det behöver du. Inte för att du är dum i huvudet, inte för att du är kvinna, inte för att du företräder en politik med rötterna i stenåldern, utan därför att vi, det Svenska folket, har valt just dig att representera oss beträffande stora beslut som vi inte har tid och ork att fatta själva.

Du representerar en grupp människor du aldrig tillhört och därför inte förstår dig på. Dina väljare finns i arbetarklassen, som inte längre existerar. En fabriksarbetare utan egentlig utbildning tjänar idag betydligt mer är en lärare, sjuksköterska eller bibliotekarie. Det är denna rättvisa du företräder. Och du spottar de människor som valt dig att representera dem rakt i ansiktet genom att missbruka deras förtroende. Därför är det i min mening fullständigt obegripligt att Fru Sahlin och det parti hon tillhör har mage att ens kommentera Mats Odells ordval. Han har ju rätt för guds skull, hur kan det anses fel att ha rätt, hur kan det anses gränsa till eller t.o.m. vara förtal att ha rätt.

Nä, skärp er. Gör man fel får man väl stå ut med lite spott & spe. Ju större fel, ju mer spott.

Missbrukat förtroende är det största fel man kan begå, det borde väl alla politiker förstå.

Sov gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar