torsdag 22 april 2010

Varför stannar ni på korkade ställen?

Stannare finns överallt, senast idag stötte jag på en grupp tonåringar i en klädbutik, som fick för sig att stanna för att hälsa, kramas och utbyta senaste skvallret, 1 meter innanför ingången.

Hur tänkte ni nu?

Inget som helst fel med att hälsa, kramas eller skvallra, men gå åt sidan. Ni står nämligen i vägen för mig. Detta gäller även på tunnelbanan, på stationer av alla de slag, flygplatser (Warszawas flygplats är i en klass för sig, där samlas hela familjer 30cm utanför ankomstdörren för att hälsa nära och kära välkomna till Polen).

Den vanligaste "stanningen" står emellertid Åhlénstanterna för. Här går man i godan ro mellan de olika avdelningarna för att helt plötsligt dundra rakt in i en dam på 70 år som fått för sig att tvärstanna mitt i gången. Testa, ni kommer garanterat att råka ut för det vid nästa Åhlénsbesök.

Hur tänker ni? Tror ni att ni är helt ensamma på planeten? Skaffa ögon i nacken eller fortsätt röra på er tills kollisionsrisken är över.

Tänk om en tredjedel av alla bilar fick för sig att tvärnita i tid och otid.

Nä, sluta stanna utan anledning, annars får vi helt enkelt införa trafikljus överallt, med stränga böter vid överträdelse.

Varför gör ni detta mot mig?

Finns bara en vettig förklaring, ni är dumma i huvudet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar