måndag 7 februari 2011

Sticka ut eller inte

Nu jävlar!

Har funderat lite, vad stör mig mest?

Människor som i stort sett skiter ned sig bara för att sticka ut, dessa komplett misslyckade individer som tror att man är speciell bara för att man ser speciell ut, pratar konstigt eller har konstiga fritidsintressen, eller!

De som är livrädda för att inte passa in, de som köper samma bil som grannen därför att en sån skall man ju ha när man bor i XX eller har kläder som inte passar bara för att det är inne just nu (eller var förra året i alla fall).

Lika illa kan man tycka, men egentligen helt olika.

Det är ju inte fel att sticka ut, Zlatan sticker ut, Zlatan är cool, Robyn sticker ut, Robyn är cool, Mick Jagger sticker ut, Jagger är coolast! De får sticka ut, de kan nämligen något annat än att just sticka ut. Först prestera, sedan sticka ut, inte tvärtom tack!

Det är inte heller fel att inte vilja sticka ut, det är när man gör något eller köper något man inte vill det blir fel. Vill ni köra Kia, klä era barn i Kappahl och låta pappa handla alla sina kläder på Dressman, vad ni än gör flytta inte till Stocksund, flytta till Västerås. Vill ni inte att era barns kompisar heter Ali, Mustafa eller Hosni, bo inte i Gottsunda (en sak skall vara glasklar dock, tycker ni att det spelar någon roll vad folk heter eller var de kommer ifrån, flytta långt bort tack, gärna från planeten). Klaga aldrig på att ni "måste" köpa något eller göra något bara för att andra gör det, tro mig det måste ni inte alls!

Det heter att man blir som man umgås, det gör det hela mycket enkelt, är ni dåliga, byt umgänge.

Själv är jag fantastiskt bra, umgås emellertid mest med mig själv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar