torsdag 30 december 2010

Stackars Finland...

Det är lite sent för bloggande, men det är ju sista dagen på 2010, så det får gå, jag kan inte låta bli.

Någon slags komiker är hos Jay Leno och försöker vara rolig. Newsweek har tydligen listat de bästa länderna att leva i. Finland kom på första plats?

För att visa hur bisarrt detta var, drog mannen ett skämt om fjordar. Fjordar? Det är ju för helvete Norge som har en massa fjordar. Det är just därför USA aldrig vinner denna typ av omröstningar, de är så förbannat ignoranta att de knappt vet att man faktiskt skiter med röven.

Naturligtvis har Newsweek fel, Finland är inte det bästa landet att leva i, klimatet räcker helt enkelt inte till.

Det ändrar inte det faktum att USA nästan alltid har fel. Landet har ju alla möjligheter att vara bäst på planeten, men misslyckas ändå fatalt.

USA är nästa Frankrike. D.v.s. ett land som en gång i tiden var inflytelserikt och viktigt, men som nu har tappat tempo och lever i det förflutna, fortfarande i tron att någon bryr sig. Om man tar bort nordöstra USA samt Californien & Washington finns det inte mycket kvar. Visst fina berg i Colorado, Wyoming & Utah, sol & varmt i Florida men det är liksom allt, resten är befolkat av rednecks, fullt jämförbart med södra Italien eller Algeriet (eller Finland om man vill vara elak).

Nu till dagens ämne, vilket är världens bästa land att leva i?

Det behövs följande:

Bra klimat, d.v.s. 4 årstider
Hav
Berg
Skog
Arbete
Välutbildade människor
Ett minimum av religion
Bördig jord
En bra Kung
Vackra människor
Bra infrastruktur
Ett språk som går att lära sig.
U.s.w. U.s.w.

Alltså, världens bästa land finns inte, men det finns potentiella kandidater:

Norditalien, bra klimat, god mat, berg, hav, lite skog, vackra människor. Tyvärr regerar Katolicismen och utbildningsnivån har en del övrigt att önska, för att inte tala om infrastrukturen. Sen är ju faktiskt inte Norditalien ett land (ännu).

Nya Zeeland, bra klimat, berg, hav, skog, bördig jord, lätt språk, inte särskilt religiöst. Tyvärr för långt bort och med typiskt Göteborgskt lillebrorskomplex mot grannen Australien. Å sen idkar de könsumgänge med får.

Sverige, välutbildade invånare, berg, skog, arbete, vackra människor, bra infrastruktur, en bra kung (haha, bra eftersom han inte får bestämma något, ve & fasa om han vore Kung på riktigt). Tyvärr har vi inte riktigt klimatet, lite väl mycket höst & kallt. Språket är ju dessutom näst intill omöjligt att lära sig om man inte är svensk. Sedan har vi Mona Sahlin och facket. Sverige är allt bra jävla trevligt, men inte optimalt.

Resten av Norden, Norge går inte p.g.a. norrmännen, Finland som sagt p.g.a. klimatet och Finnarna (många är bra, men inte tillräckligt många), Danmark? Nä! Island???

Afrika, Mellanöstern? Allt utom Sydafrika är för varmt eller befolkat av extremister.

Sydafrika då? Nja, de lever fortfarande i tron att ras har någon som helst betydelse. Det har det inte! Men de har klimatet å gott vin...

Asien? Sydostasien är för varmt och fuktigt. Indien har för mycket folk å resten är Kina (ja OK, Japan & Korea, men detta är märkliga länder, mycket märkliga).

Det finns emellertid ett litet land kvar, Slovenien. De har det mesta. Berg, hav, bra klimat, vackra människor, god mat, nära till allt, bra infrastruktur, välutbildat folk, lagom stort. Språket då? Ok, Slovenska är besvärligt, men de flesta talar Tyska, Italienska eller Engelska. Lite Öst lever kvar & jobb finns det inte direkt gott om såvida man inte är Sloven.

Saken är den att vi inte kan hitta ett perfekt land, vi måste leta efter en perfekt stad eller område.

Mina kandidater är följande:

New York

Colorado

Kranj

Melbourne

München

Sov nu riktigt gott och ha ett riktigt bra 2011

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Alltid roligt och läsa din blogg även om man inte håller med

    SvaraRadera