torsdag 15 juli 2010

Dum=Ful del 2

Jag har ju redan konstaterat att korkade människor är oattraktiva (förutsatt att man vet att de är korkade vill säga, det finns ju massor av människor som är attraktiva på bild, dessa har vi ju ingen aning om)

En annan fråga dök upp i huvudet efter att ha sett Gudrun Schyman på TV. Hon har ett utseende som inte tilltalar mig alls, hon har också en mycket irriterande röst och jag tycker att nästan allt hon säger är korkat. Hönan eller ägget?

I Gudruns fall hönan. D.v.s. hon säger dumma saker, alltså blir hon oattraktiv. I Littorins fall blir det lite knepigare. Han ser ju otroligt dum ut i sitt ytterst opassande skägg, men frågan är om man undviker att sympatisera med honom p.g.a. hans dumma uppsyn?

Så är nog ofta fallet, men de som bara missgynnar en ful är rätt korkade själva. Emellertid ser vettiga människor sällan riktigt dumma ut, de anlägger inte ett fult skägg t.ex.

Det här är knepigt, så jag ägnar några små tankar åt dumma restaurangbesökare i stället.

Nu i det fina vädret flockas ju all världens folk å fä på uteserveringarna. Undrar var de håller hus på vintern?

Går man på restaurang har man viss rätt att klaga på mat och service. OM den är dålig vill säga. Beställer man en hamburgare på ett sunkigt hak för 129 kronor för att sedan komma på att man egentligen inte vill ha hamburgare, får man skylla sig själv.

Restaurangen vi besökte idag säljer emellertid inte burgare, däremot vin. Paret (2 kvinnor i 40-årsåldern, alltså betydligt äldre än jag) bredvid oss började med att beställa två glas av husets vita. Beställer man husets vin utan att provsmaka, har man ingen som helst rätt att klaga om inte vinet är felaktigt eller korkskadat, vilket är ovanligt för just husets vin eftersom det högst sannolikt inte levererats i en flaska med riktig kork.

Vinet föll dock inte den ena damen i smaken. Hon ville istället ha ett glas av den mycket goda Chardonnayen hon hade druckit på samma etablissemang kvällen innan. Varför i helvete beställde hon inte det direkt då? Jävla idiot!

När den mycket tålmodiga servitrisen försökte lista ut vilken av de två chardonnayerna på vinlistan damen druckit kvällen innan (själv hade hon naturligtvis ingen aning) säger den andra damen att hon är mycket nöjd med husets vita och drar sig därmed ur diskussionen, bra gjort Lady!

Det hela slutade med att hon fick prova båda vinerna av vilka inget föll henne i smaken, det hon drack dagen innan hade naturligtvis varit helt annorlunda. De valde då ett helt annat vin, som tur är hann vi gå innan hon klagade på detta.

Fy faan vad jag är trött på folk som skall vara märkvärdiga!

Vid nästa bord satt tre personer som blev brutalt misshandlade av personalen. Mannen i sällskapet fick aldrig någon huvudrätt och när de till sist lyckade påpeka detta för personalen frågade de om han ville ha en efterrätt istället. Snäll som han var sade han att det var ok, Jordgubbar å glass tack. Han fick aldrig sina jordgubbar, så de bad om notan. Notan kom, inklusive både mannens huvudrätt och efterrätt. Då klagade de lite försiktigt, de ville ju inte betala för mat de inte ätit.

Gubben fick sin glass till slut, åt upp den på 30 sekunder för att sedan lämna stället.

Det här är också fel. I deras fall skulle de ha klagat samt vägrat betala. Men snälla och försiktiga som de flesta är gjorde de inte det.

De dumma förstör för de som inte vågar vara dumma, tragiskt men verklighet

Sov sött...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar