måndag 5 juli 2010

Hur kan det bli så fel?

Håller min blogg på att bli en stilblogg, håller jag på att bli modebloggare?

Nä vet ni va!

Men någon måtta får det väl vara.

Tour de France har ju dragit igång på allvar med allt vad det innebär. Långa pass framför TV'n, faktasök på internet och tårar, många tårar för att så många stall har apfula kläder.

Hur tänker de?

I år finns det ovanligt många snygga dräkter, men ändå.

Hur lyckas t.ex. Cofidis att göra en röd tröja så hopplöst ful, vem har beslutat att man skall köra i brunt i inte mindre än två lag (AG2R La Mondiale och Footon Servetto) och varför har man i Lampre inte gjort något åt sina dräkter, de ser ju för jävliga ut. Italienare skall ju ha lite koll. Milram med sin blå kodräkt är inte heller att leka med och var Bbox har hittat sin blå färg kan man ju fråga sig.

Det finns ju emellertid en del glädjeämnen i årets TdF.

Caisse D'epargne håller flaggan i topp som alltid. Cervelo, BMC, Team Radioshack och Saxo Bank likaså.

Stilmatchen kommer dock stå mellan två lag. Min personliga favorit, Liquigas och nya Team Sky.

Hur Italienarna lyckas med att få ljust limegrönt och blått att fungera ihop står skrivet i stjärnorna, men dräkterna är hur snygga som helst. Turkos, svart och vitt borde inte heller fungera, men Sky har överträffat alla förväntningar, mycket stiligt. Sen att Bradley Wiggins ser ut som ett höns med polisonger är en annan sak. På Brasklappen står det trots allt Team Sky i år, bra jobbat!

Men vilken dräkt är egentligen fulast?

Brunt borde i cykelsammanhang vara förbjudet, så tyvärr kan inte AG2R och Footon vara med i fulasttävlingen. Då ligger fältet öppet för Cofidis. Trots allt är det en enorm bedrift att göra något så fult av så lite. Rött & vitt blir fasansfullt när man har typsnittet som Gud glömde och blandar in lite gula stråk här och där.

Jag har en teori dock. Man förser sina cyklister med riktigt fula tröjor medvetet. Detta för att de skall köra ännu hårdare för en av ledartröjorna. T.o.m. en usel motionär som jag skulle fixa poängtröjan bara för att slippa vara fult klädd.

Ha en bra kväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar