fredag 12 november 2010

Miljön!

Politik är alltid kul att orera om. Miljöpolitik är kanske inte mitt signum, men ibland måste man säga ifrån. Miljöpartiet är helt dumma i huvudet, detta gäller då naturligtvis också de flesta miljöpartister, ett parti kan ju egentligen inte vara dumt i huvudet.

Vill man ha en bättre miljö, mindre utsläpp och en mer effektiv energimarknad skall man väl för helvete inte ansluta sig till en allians som innehåller såssar & VPK, Dummkopf!

Vill man behålla den statliga kontrollen och ägandet i bolag som Vattenfall kan man inte för allt gräs i Tyskland tro att miljön gynnas av detta, tvärtom. Statligt ägande=Kommunism=Ryssland=INTESÅJÄVLAMILJÖVÄNLIGT!

En fri marknad gör att företag tvingas till att agera på ett sätt som gör deras kunder benägna att köpa deras produkter. Vi kan inte skylla på kapitalet när de tillhandahåller de produkter och tjänster som efterfrågas, vi kan bara skylla på alla dårar som inte begriper bättre. Vill vi som konsumenter ha miljövänliga produkter kommer företagen att förse oss med det, förutsatt att vi är villiga att betala.

Saken är den att det vill vi inte, de flesta vill bara ha billig skit och har inte minsta lust att betala det premium som eventuell miljövänlighet innebär.

Vi har i Sverige lyxen att kunna skita i miljön, vi har fantastisk natur, inte många kolkraftverk och ren luft överallt. Eftersom vi har det så bra har vi en tendens att bli lite gnälliga, vi klagar på allt eftersom det egentligen inte finns något att klaga (angående miljön alltså). Låt älvarna vara för sjutton, men bygg inte ut kärnkraften eller köp el från Ryssland. Enda sättet att lösa denna dilemma är att använda mindre ström. Det är här miljö/ekologi/organisktodladmatmupparna gör fel.
De tror i sin enfald att den vanliga människan bryr sig, det gör vi inte. Ingen köper en Toyota Prius för miljöns skull, den köps för att vi vill visa hur duktiga vi är för grannarna, vi köper inte lågenergilampor för att de drar mindre ström, vi gör det för att de lugnar vårt miljösamvete, vi står i ICA-kön stolta som tuppar med vagnen full av lågenergilampor och visar hela världen hur mycket vi bryr oss.

Miljöfrågan är skitviktig i många länder, men inte i Sverige, därför söker vi oss utomlands för att leta upp någon stackare som behöver hjälp, det har vi alltid gjort, inte bara inom miljöfrågor. Palme sket fullständigt i Sverige, han ville bara bli ihågkommen som en stor statsman som hjälpte de svaga, Carl Bildt likaså.

Vad vi behöver göra är att förklara för miljömupparna att de måste tänka om om de vill ha en förändring. Sälj inte organisk bomull för att det är organisk, utan för att den är bättre, sälj inte ekologisk mjölk med andra argument än att den smakar bättre och framförallt börja bete er som folk utan Kånken å skägg. Peter Ericssons tid är över, ni behöver fler som Maria Wetterstrand, Välutbildade människor som vet vad de talar om & pratar ett språk som folk förstår, samtidigt som de kan föra sig i såväl politiska som näringslivskretsar, utan lusekofta och näbbstövlar.

Ni måste skaffa lite coola företrädare. Moderaterna har Anders Borg med hästsvans, Folkpartiet i stort sett alla stora företagsledare (om än inte officiellt) Unicef har Michael Persbrand. Anti-idiotrörelsen har mig, Stefan Börjesson i egen hög & cool person.

Och glöm aldrig, man får bara ta tre steg innan man måste släppa bollen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar